Anne-Marie Vermaat

Anne-Marie Vermaat (1945) heeft zich na de opleiding HBO Maatschappelijk werk gespecialiseerd in verliesbehandeling, psycho-somatiek en burnoutbehandeling.
Zij volgde opleidingen psychodrama en traumaopvang, de training diagnosticeren en behandelen van chronisch stressstoornis, de post-HBO/doctorale leergangen Verlieskunde I + II + Masterclasses bij Herman de Mönnink en heeft ervaring in werken met crisisinterventie. In 1996 behaalde zij het vakdiploma voor uitvaartondernemer. Zij volgt als HOVO-student colleges aan de Erasmus universiteit in o.a. sociale psychologie en bedrijfskunde.

Anne-Marie geeft sinds 1997 als zelfstandig ondernemer individuele verliesbehandeling en verliesbegeleiding, coaching en training. De begeleiding en behandeling zijn voor mensen die verlies lijden en verdriet hebben. Dat kan verlies zijn door overlijden van een geliefde, door scheiding, verlies van werk, gezondheid, vaderland, idealen en de gevolgen daarvan.

De coaching is enerzijds ter voorkoming van burnout bij emotionele werkstress, anderzijds als ondersteuning bij re-integratie in het arbeidsproces.
Samen met Wijnand Boer geeft zij trainingen en workshops over omgaan met rouw en verlies, over de impact van verlies en verdriet op mens en organisatie. Het doel van de trainingen en de workshops is het beheersbaar maken van door rouw en verlies veroorzaakt werkverzuim.
Zij is auteur van ‘Lieverd, ik mis je zo’ – een tijdloos boek over normaal verlopende individuele rouwprocessen, over verlies, over rouw en verwerking van rouw, en vooral over troost: troost geven en troost vragen. Eind 2008 verscheen de derde druk.
Begin november 2005 kwam haar boek ‘Kale herfst’ uit – over de grote impact van kanker op de partner, de (klein)kinderen, de familie en de relaties van de patiënt.
In 2006 verscheen het boek ‘De Sapphire Dimensie’, een spannend relaas van de zoektocht van een zoon naar zijn moeder.
In 2008 kwam de Duitse vertaling van ‘Lieverd, ik mis je zo’ in Duitsland op de markt: ‘Liebling, du fehlst mir so’.
In februari 2013 is in het blad Eigen Baas van FNV-Zelfstandigen een artikel over mij en Hubertien van Heek verschenen over samenwerken op ons vakgebied: de emotionele en praktische gevolgen van verdriet en verlies in bedrijven.

U kunt het hier lezen

In maart 2012 is in het vakblad van de Niederrheinishe Industrie- und Handelskammer een artikel van mij verschenen over de emotionele en praktische gevolgen van verdriet en verlies in bedrijven.

U kunt het hier lezen