Kale Herfst

Liefde en vriendschap in barre tijden

Emily heeft met Max een tevreden stemmende lat-relatie. Ze zijn gelukkig samen. Hun wereld verandert als bij Max na maagonderzoek kanker wordt geconstateerd. Het ziet er niet goed uit. ‘Nu gaat hij dood’ is het eerste wat bij Emily door het hoofd schiet. Hun bedrijf, hun hele leven, hun toekomst staat opeens op losse schroeven. Ze beginnen tegen de kanker ‘een gevecht dat geen gevecht is’.

Emily maakt de lezer deelgenoot van de ingrijpende omwenteling in haar leven: paniek, woede, verdriet, schuldgevoelens, ernstige gesprekken maar ook veel liefde en humor. Zo ontstaat een boek waarin de schrijfster voelbaar weet te maken hoe zij en haar partner samen met de kanker omgaan. Het boek krijgt een extra dimensie doordat Emily erin slaagt zich in te leven in de ogenschijnlijk introverte Max en de wijze waarop hij zijn ziekteproces verwerkt.
Die extra dimensie wordt versterkt doordat Emily ook haar eigen gevoelens ruimte durft te geven: ‘Ook mijn toekomst verandert. Ook ik heb kanker! Er wordt verwacht dat ik bovennormale zorg verleen’. Die meer dan dubbele gelaagdheid maakt Kale herfst anders dan vergelijkbare boeken over dit onderwerp. En herkenbaar voor vele lotgenoten.

Ing. 192 blz.
Euro 17,50
Hier kunt u het boek bestellen.
ISBN 978-90-8062-864-9
Nur 300 en 860
(c) Vermaat & Boer 2005

Kale herfst is in een bijzondere vorm gegoten. In plaats van vele tientallen, vaak vermoeiende en emotievretende telefoontjes vertrouwt Emily haar gevoelens toe aan haar computer en verstuurt informatie en emotie via e-mail naar de vele vrienden, kennissen en familieleden. Op basis van die mails en mailwisseling is dit boek totstandgekomen en zo wordt de lezer nabije getuige van ‘liefde en vriendschap in barre tijden’.