Welkom

Verlies van houvast vraagt om hulp

Ook jij krijgt op een gegeven moment in je leven te maken met verlies. Verlies van iemand van wie je zielsveel houdt, je ouders, broer of zus of je kind. Van een vriend of vriendin, een collega of cliënten of patiënten met wie je werkt.

Je verliest niet alleen dierbaren aan de dood, maar je verliest ze ook bij een scheiding, door ingrijpende veranderingen op je werk, door ontslag. Je verliest daarmee samenhangende idealen, verwachtingen en dromen. Je raakt voor een kortere of langere tijd je houvast in het leven kwijt.

Erover praten helpt

Al deze verliezen geven rouwreacties. Rouwen, verlies-verwerken is een actief proces. Misschien vind je net als vele anderen, met hulp van familie en vrienden, de kracht om door zo’n moeilijke periode heen te komen.

Verliescommunicatie is praten over en het bespreekbaar maken van verlies.
Als je er zelf niet uitkomt helpen we je graag. In bij voorbeeld individuele behandelingen, in trainingen en workshops. Maar ook in coachende gesprekken met werknemers die door verlies en verdriet hun werk verzuimen en in de ondersteuning naar leidinggevenden en het management bij voorbeeld

Hulp

Wij helpen je door:

  • boeken die je steun geven
  • de verliesspeld die leidt tot ‘erover praten’
  • het bespreekbaar te maken op je werk en bij je medewerkers
  • je als zorgprofessional te trainen
  • je diensten als uitvaartondernemer te optimaliseren

Met verliescommunicatie maken we een vertaalslag tussen de impact van verlies op mensen en organisaties en het doel: verzuimbeperking en verzuimpreventie.