De Sapphire Dimensie

De Sapphire Dimensie: meer dan een bijzonder boek! Het is geen sprookje, geen sciencefictionverhaal, maar een avonturenroman. Een zoon gaat op zoek naar zijn verdwenen moeder. Zij bevindt zich ‘ergens’ in een andere dimensie.

De watertoren stak ongenaakbaar af tegen de sterrenhemel. Ik stond voor de eiken voordeur en keek langs de gevel omhoog. Als een onneembare vesting torende het gebouw dreigend boven me uit. Er was een intercom. Na twee keer aanbellen had ik mijn vinger een tijd lang op de bel gehouden. Er was niets te horen dat op enig leven duidde. Nergens licht.

Ik besloot om het gebouw te lopen, maar struikelde en kon me nog net vastgrijpen aan een klimplant die langs de muur groeide. Takken en doorns schampten langs mijn wang toen ik met mijn hoofd tegen de muur sloeg en voorover viel. Er liep iets warms over mijn gezicht. Ik voelde iets kleverigs, likte aan mijn vingertoppen en proefde bloed, zocht in mijn zak naar een zakdoek en drukte die tegen mijn wang. Wat deed ik hier?’

Zo begint de zoektocht van Conrad naar zijn verdwenen moeder. Met behulp van Zaffira, een onweerstaanbare Russin, en zijn oom Andrew, die in een verbouwde watertoren in Tsjechië woont, ontdekt hij andere werelden.

***
Commentaar van Ron Labordus:

Op intrigerende wijze neemt Anne-Marie Vermaat de lezers mee op die zoektocht. Zij worden medespeurders en vergezellen hem op zijn reis. Spannend, ook omdat de lezers de diepste emoties van de hoofdpersonen kennen en op de hoogte zijn van gevaren en intriges. Ondanks dat alles worden zij toch op een dwaalspoor gezet. Het einde is daardoor extra verrassend.

U vermoedde al dat er meer is tussen hemel en aarde.
Nu weet u het zeker. De Sapphire Dimensie: een spannend boek met een verrassend einde.

Bij de boekhandel en op deze pagina